Tips over welke bedrijfstakken een mobiele koeling gebruiken

Veel koeltransport bedrijven leveren ieder dag weer een waardevolle dienst aan ons land. Dit vooral door allerlei verse producten, kruidenierswaren, medische benodigdheden en andere temperatuurgevoelige goederen te vervoeren. Deze mobiele koeling stelt winkels en andere bedrijven in staat om hun schappen en koelcellen voor de consumenten gevuld te houden.

Wat is vervoer via een mobiele koeling?

In principe worden al deze koelvrachtwagens gebruikt voor het vervoer van bederfelijke producten zoals vlees, fruit, groenten, farmaceutische producten, enzovoort. Dit soort vrachtwagens hebben veelal een geïsoleerde gekoelde bovenbouw of koeltrailer die voor een koele lucht zorgt. Om zo de kwaliteit van de producten die vervoerd worden te behouden.

De voordelen van het gebruik van een mobiele koeling

Met al deze mobiele koeloplossingen kun je snel en eenvoudig op elke locatie in de buurt leveren. Je kunt er ook veel meer goederen tegelijk mee verzenden om zo op vervoerskosten te besparen. En je kunt er jouw producten en temperatuur simpel continu mee in de gaten houden en indien nodig wijzigen.

Welke bedrijfstakken gebruiken een mobiele koeling?

Transport van vers voedsel

Het transport van vers voedsel wordt door vele leveranciers via een mobiele koeling gedaan, om zo de versheid van de goederen te garanderen. Deze foodservice distributie is een gigantisch onderdeel van de wereldwijde ketenmanagement. Zonder voedsel distributeurs zouden de exploitanten van voedsel diensten al hun producten rechtstreeks bij fabrikanten, veilingen en boerderijen moeten betrekken.

Een andere belangrijke functie van de mobiele koelvrachtwagens is om de integriteit en veiligheid van de ingrediënten te waarborgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het transport van gekoeld voedsel, zeevruchten en groenten.

Het vervoer van medicijnen

Mobiele koeling wordt daarnaast veelvuldig toegepast voor de levering van speciale medicijnen. Sommige medicijnen moeten immers op een lagere temperatuur bewaard worden om de werkzaamheid ervan te garanderen. Dit type medicijnen stellen zeer strenge eisen aan de bewaartemperatuur. Er moet bij het vervoer van deze medicijnen zeker een speciale koelwagen gebruikt worden om het op te slaan en te vervoeren. Dit mobiele vervoer moet ook eerst een grondige ontsmetting ondergaan, voordat deze een levering van medicijnen kan doen.

Gekoelde dranken en diepvriesvervoer

Het aangenaam vervoeren van gekoelde producten geldt ook voor de distributie van dranken- plus zuivelproducten die absoluut koel moeten blijven. De levering van allerlei diepvriesproducten, om ervoor te zorgen dat deze niet smelten, is een andere belangrijk taak van gekoeld mobiel vervoer.

Vooral in de zomer is er een grote behoefte aan koeltransport. Denk hierbij alleen maar aan het vervoer van veel ijs artikelen. Met name de levering van koude dranken stelt hoge eisen aan het volume van de voertuigen en de behoefte aan grote gekoelde vrachtwagens om deze transporttaak te voltooien.

Chemische producten transport

Er zijn nog meer speciale items die ook een mobiele koeling nodig hebben. Zoals diverse chemische producten, materialen uit de biofarmaceutische industrie, et cetera. Maar er zijn hier niet veel bedrijven in actief. Dus zal het aantal transporten hiervan ook niet zo groot zijn.

Er is voor veel producten een mobiele koeling nodig

Er bestaan heel veel artikelen die via mobiele koeling verplaatst moeten worden. Denk alleen maar aan alle producten die zich bij jou thuis in een koel- en vrieskast bevinden. De meeste producten in jouw koelkast of vriezer hebben ooit in een koelwagen gezeten. En werden via een mobiele koeling van een fabrikant, via een distributeur naar een supermarkt bij jou in de buurt getransporteerd. En naarmate de globalisering haar gang gaat en de medische en farmaceutische industrie zich blijven ontwikkelen, zal de behoefte aan globaal en regionaal gekoeld transport nog verder toenemen.

Uiteindelijk is het een feit dat of het nu om de horeca of de bio- farmaceutische industrie gaat, het transport van de goederen voor deze bedrijven onlosmakelijk met de koelfunctie van de koelwagens verbonden zijn.