Tips voor het maken van een fotoboek

Is er iemand jarig? Komt er een mooie mijlpaal aan? Of ben je eindelijk eens toe aan het verzamelen van je afgelopen vakantiefoto’s, je studententijd of het afgelopen jaar? Maak dan online een mooi fotoboek! Dan heb je in een keer je geheugen vrij op je telefoon of je harde schijf, en heb je een prachtig boek vol herinneringen dat je daadwerkelijk eens erbij kunt pakken. Leuk om te laten zien aan visite, of zelf eens doorheen te bladeren voor een reis door de tijd. Een fotoboek maken zorgt niet alleen voor een mooi eindresultaat, maar is ook gewoon hartstikke leuk om te doen. In dit artikel geven we je een paar handige tips om je op weg te helpen.

Tip 1: Neem de tijd

Het werkt een stuk lekkerder aan je mooie project als je daar een goede middag voor uittrekt. Pak er wat lekkers bij, een kopje koffie of thee en het creatieve proces kan beginnen! Een fotoboek maken is een leuke activiteit, zeker als je er de tijd voor neemt, dus doe niets overhaast. Het zijn tenslotte hartstikke mooie herinneringen die je in boekvorm wil verzamelen, dus dat proces verdient tijd en aandacht.

Tip 2: Verzamel al je materiaal op een fijne manier voor jou

Werk je met een vriendengroep aan een mooi boek voor iemands verjaardag? Laat dan iedereen op een moment voordat je wil gaan werken aan het boek, iedereen zijn of haar foto’s insturen. De ervaring leert dat er altijd nog wat foto’s bijkomen na ‘de deadline’. Je kan alles laten e-mailen, maar je kan ook een gezamenlijke online ‘drive’ aanmaken. Zo kan iedereen in zijn eigen map wat uploaden, en kan je gemakkelijk aan de slag. 

Tip 3: Werk in categorieën

Stel dat er een terugkerend thema in je boek te vinden is, bijvoorbeeld foto’s van verschillende soorten bloemen die je bent tegen gekomen tijdens een wandeling, of lekkere stukjes taart in verschillende restaurants tijdens je vakantie, dan is het een leuk idee om dezelfde soort foto’s op 1 of 2 pagina’s bij elkaar terug te laten komen. Zo voorkom je dat er willekeurige foto’s door je tijdlijn heen komen te staan, en alles bij elkaar geeft het terugkerende item op de foto’s een leuk effect. Dan kan je in één oogopslag zien hoeveel taartjes je nu écht hebt gegeten! 

We hopen dat je direct al wat acties hebt uitgezet om aan je mooie fotoboek te werken. Het is een project, maar het prachtige eindresultaat is het meer dan waard. Heel veel plezier!