Tips voor een opgeruimde hal

Van alle plekken in huis die mogelijk rommelig kunnen zijn, is de gang vaak de meest chaotische plek. In het stressvolle dagelijkse leven van vandaag hebben we immers altijd haast. In de hal vind je meestal los slingerende jassen, schoenen, paraplu’s, tassen, bonnetjes, sjaals en wat dan ook meer. Dit is helaas geen vriendelijke groet aan onverwachte gasten. En al deze rommel zal ongetwijfeld ook een deprimerend effect op jou hebben. Hieronder zijn enkele eenvoudig te implementeren ideeën die jou helpen een nette en gezellige gang in jouw huis te creëren.

Plaats mooi vormgegeven kledinghaken

Om te beginnen is het vrij logisch om al je jassen dicht bij de voordeur te houden. Je hoeft die ook helemaal niet te verbergen. Hang gewoon wat mooi vormgegeven kledinghaken met additionele opbergruimte aan de muur. Dit is waar jij al je warme sjaals en mutsen aan kunt hangen. En in de zomer is dit ook de beste plek voor bijvoorbeeld je strandtas en fijne omslagdoeken voor de koele zomeravonden.

Een klein meubelstuk of kledingrek

Als je niet zoveel ruimte in de gang naast de voordeur hebt, creëer dan elders in de gang meer opbergruimte met een klein meubelstuk of kledingrek. Dat maakt je gang niet alleen erg gezellig, maar ook behoorlijk functioneel. Met deze slimme oplossing vind je direct de ruimte voor je jassen, paraplu’s, sjaals, pantoffels en al die kleine dingen waar je anders nooit de juiste plek voor kunt vinden.

Een speciaal plekje voor je kind

Zoek daarnaast een plekje in de gang om speciaal voor je kind een lage kledinghaak te monteren. Want tijdens het spelen is het erg leuk voor een klein kind om zelf de jas op te hangen. Net zoals mama of papa dat doet. Zo voelt je kind zich een stuk zelfstandiger en leert het ook om georganiseerd te zijn.

Gebruik een mooie kom of bord

Een andere geweldige manier om rommelige mensen te organiseren, is door een mooie keramische kom of bord op een compacte tafel in de gang te plaatsen. Dit is een bijzonder snelle en schone manier om allerlei kleine spullen op te bergen. Dit is bovendien zeer handig als je thuiskomt en jij je haast om van alles uit je zakken te halen. Het is zo de perfecte plek voor je autosleutels, munten en snoepjes.

Monteer, zeker als je weinig ruimte hebt, een mooie muurplank in de gang. Zeer succesvol gecombineerd met een grote spiegel aan de achterkant. Dit is ideaal om te voorkomen dat jij je tas op de grond gooit. Met iets meer fantasie kun je deze plank zo monteren dat jij je paraplu’s aan de zijkant ophangt.

Een open vitrine kast

Heb je iets meer ruimte dan kun je bij de voordeur een open vitrinekast neerzetten. Je kunt daarin allerlei items plaatsen, zoals leuke souvenirs van vakantiebestemmingen en gebruik wat mandjes voor de kleine dingen. Mandjes, opbergdozen en zelfs open lades zijn betaalbare en visueel aantrekkelijke manieren om al je spullen in de gang op te bergen. 

Een hoge en elegante gesloten kast

Wil je liever niet met alle spullen pronken die je hebt, ga dan op zoek naar een hoge elegante en gesloten kast in de gang. Eentje die van de vloer tot aan het plafond grote deuren heeft. Monteer niet alleen planken in deze kast, maar ook kledinghaken op verschillende hoogtes. Laat verder voldoende ruimte voor opbergdozen over. Zo zijn al je jassen, schoenen, kleine spulletjes en hobbyspullen allemaal in goede handen!

Denk ook aan nat weer

Het smerigste in de gang is waarschijnlijk de vuiligheid van natte spullen. Zoals de modderige laarzen na het buiten spelen van de kinderen of de natte schoenen na het wandelen met de hond. Iets wat een droogloopmat op maat perfect tegen kan gaan. Zo’n mat heeft een bijzonder sterk vocht absorberend vermogen waardoor niet gelijk je hele gang een smeerboel wordt. 

De beste oplossing voor de natte paraplu is een paraplubak die direct naast de deur wordt geplaatst. Zo heb je geen last meer van een mogelijk waterballet in de hal en ziet die hal er ook vlot bijzonder stijlvol uit!

Maak plaats om de schoenen op te bergen

Je kunt hierbij denken aan het monteren van een schoenenrek aan de muur. Hierbij kun je wat leuke extra accenten toevoegen om zo nog meer opbergruimte te creëren. 

Opgeruimd!

Een gang kan gemakkelijk een warboel van jassen, schoenen en tassen worden. Maar het opruimen van je hal en het herstellen van de orde via de juiste accessoires en meubels kan een relatief snelle taak zijn. We hopen dat de bovenstaande ideeën van jouw gang ook een bijzondere entree maakt.