Tips voor de borrelplank

De tijd gaat weer komen dat je samen met je vrienden het weekend gaat vieren. Lekker van elkaar gezelschap genieten en daarbij een cool drankje drinken. Dat wordt genieten met een hoofdletter. De borrelplank is de perfecte manier om dit gebeuren te omlijsten. In deze blogpost geven we je tips over hoe je de perfecte borrelplank kunt maken voor je volgende bijeenkomst.

Wie is het bezoek?

De eerste stap is te weten wie er komen en wat ze lekker vinden. Zo kun je de borrelplank op hun smaak afstemmen. Als je niet zeker weet wat iedereen lekker zal vinden of dat er vegetariërs bij zijn, dan kun je altijd voor een variatie van verschillende mogelijkheden gaan. Zo is er voor elk wat wils.

De borrelplank zelf

Denk vervolgens aan de borrelplank of de verschillende tableaus. Wat voor planken en schaaltjes ga je gebruiken? Zorg dat je deze spullen op tijd in huis hebt. De aankleding doet namelijk ook veel voor de sfeer.

De keuze van de hapjes

En wat voor hapjes wil je serveren? Er zijn koude en warme voorgerechten, en ook sauzen en smeersels. Je zou de borrelplank(en) zelfs kunnen thematiseren of verdelen in twee gangen. Zorg dat je verschillende bites op de plank combineert zoals bijvoorbeeld kaas, vlees, gesneden paprika, wortels, komkommer met een dipsaus, nootjes en stengels.

Voorbeelden van koude hapjes

Denk hierbij aan: verschillende kaasjes, olijfjes, kaasstengels, gevulde eieren, gedroogde schijfjes worst, rauwkost en groenten, spiesjes van tomaat en mozzarella, dadels omwikkeld met spek, stokbrood of toast.

Voorbeelden van warme hapjes

Voor warme hapjes kun je kiezen uit gegrilde groenten, pizzapuntjes, gekruide kippenvleugeltjes, (vega) gehaktballetjes, gefrituurde garnalen, nacho’s, mini loempia’s en wraps.

Voorbeelden van sauzen en smeersels

Voorbeelden zijn kruidenboter, pesto, hummus, tapenade, amba, aioli, guacamole, satésaus en roomkaas. De keuze is groot.

Presentatie borrelplank

Als je alles hebt uitgestippeld, is het tijd voor een mooie presentatie. Schik alles op de borrelplank en voeg hier losse lekkernijen als druiven, walnoten en pitjes aan toe. Zorg dat er keuze genoeg is voor iedereen en dan is het tijd om te genieten!

Veel plezier met het maken van je eigen borrelplanken en we hopen dat je geïnspireerd raakt door onze tips. Proost!