Het voordeel van een 3D-visualisatie van jouw verbouwing

Na jaren sparen en heel veel wikken en wegen over verschillende opties, zijn jullie eruit. Jullie willen het huisje eigen huis bouwen. Dit roept natuurlijk heel veel vragen op. Wat zijn de mogelijkheden? Aan welke regels moet je je houden? Hoe komt het er uiteindelijk uit te zien?

Voor die laatste vraag zijn tegenwoordig veel opties. Je kan zelf tekeningen maken, maar ook verschillende architectuur bedrijven zijn hierin gespecialiseerd. Met name 3d rendering is steeds vaker terug te vinden in de architectuur wereld, maar wat is hier het voordeel van?

Twijfel wegnemen bij de gemeente

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen worden jouw plannen duidelijker. Dat jouw plannen goed worden gekeurd bij de gemeente heeft een grotere kans met een goede visualisatie. Getallen zeggen vaak minder dan beeld en dit geldt ook voor iedereen die jou gaat begeleiden bij je verbouwingsproces. Een render zorg

Details van het exterieur

Het exterieur, dus wat er van buitenaf te zien is aan jouw woning is vaak lastig voor te stellen. Er is veel mogelijk. Denk aan hout, bakstenen, beton of zelfs glas. Alleen al voor de wand heb je meerdere mogelijkheden. Misschien is niet alles mogelijk op jouw grond of zal het niet aansluiten bij de rest van de woningen er omheen. Een render geeft dan een weergave die erg dicht bij de realiteit zal komen. Op deze manier kan je nog details aanwijzen die je graag veranderd wilt hebben, zodat dit gebeurt voordat jouw volledige verbouwing heeft plaatsgevonden en je toch een hele grote schuifdeur in je hoofd had.

Render is relatief snel aan te passen

We hebben het nu gehad over twijfels wegnemen bij zowel externe partijen als bij jezelf. Mochten die twijfels over het interieur toch dusdanig groot zijn, is een render relatief snel aan te passen. De kleuren of de materialen die te zien zijn in de render, kan je snel veranderen, waardoor je vervolgens verschillende opties makkelijk en snel kan vergelijken. Mocht je de kleur bakstenen dus niet helemaal je van het vinden, kan je met een paar klikken op de knop, de bakstenen nu in een andere kleur beoordelen.

Kortom is heeft het hebben van een 3D visualisatie met 3d renders van jouw plannen fijn voor zowel jezelf als iedereen die te maken gaat hebben met jouw verbouwing. Daarnaast zeggen getallen of materialen vaak minder als je niet gespecialiseerd bent in de bouwkundige hoek en kan je middels renders toch goed meepraten over de plannen die er staan. Veel plezier met jouw woning plannen!